Sunday, January 31, 2010

Bye2 Blogspot

Posted by emaduel at 9:41 AM 8 comments
Guys,i'll not updating anything for right now because i'll say bye2 to blogspot :)
Yes,i have new blog and will be launch soon :)Will do inform once complete!
So,to all my friends and bloggers, stay tune!

p/s:Sorry la lame sangat menyepi :)

Friday, January 15, 2010

Separuh Jiwaku Pergi

Posted by emaduel at 8:25 AM 5 comments
Morning guys :)

Benar ku mencintaimu
Tapi tak begini
Kau khianati hati ini
Kau curangi aku
Kau bilang tak pernah bahagia
Selama dengan aku
Itu ucap bibirmu
Kau dustakan semua
Yang kita bina
Kau hancurkan semua


Haha..intro je da jiwang macam ni..Tak boleh blah betul..Hmm..Actually nothing to say just wanna say hi to other blogers and readers..Oh today as usual sambil2 nak siap gi kerja i dengar MHI..ada a few discussion yang menarik minat i...

Wardina ada tanye a few callers.Antaranya:

1. Siapa yang akan cepat mengalah..Lelaki or Perempuan..
2. Kalau u all merajuk how he/she nak pujuk u?

Come,share with me..Nak tau la jugak yr experience :)

Tuesday, January 12, 2010

Pergilah Duka

Posted by emaduel at 10:44 AM 10 comments
I wish my life will be bright in 2010 but i forgot that it's life.We will face a lot of things in our life.From that we'll learn to face future challenge..We gain experience..Tapi....still have tapi..
Kenapa?2010 baru je berapa hari ni tapi aku rasa macam banyak je benda yang jadi...

Early 2010,I need to go tru a lot of problemssss in office alone.Yes,alone.My boss on long leave.Still in Philipines.I wish that i have an assistant now..pls..Right now,my life pun macam tunggang langgang je.Weekend tak dapat nak gi mana2 teraphy center(shopping complex..hee) sebab buat kerja office.Ye,aku bawak kerja office kat rumah.Even stay-up malam semata2 nak siap kan kerja office aku yang berlambak2 itu.Mata pun da jadi macam panda.If chomel macam panda tak pa la jugak.Benci!

Pastu semalam time aku nak pergi kerja,i noticed there is abnormality kat bawang merah..bile aku pegang je..prakkk..patahhhhhh..tau tak?tempat yang kite nak bukak pintu tu..patah?can u imagine it?haih sape nye keje ni??nak kena kerat tangan ni..so sekarang ni aku nak masuk kat driver site aku masuk tru co-driver nye seat..tak boleh blah betul la..berapa plak duit aku melayang to fix this..adoii

Semalam jugak,aku berkejar2 ke tempat adek aku.He's injured again sebab terjatuh during training session..kaki dia da bengkak.Hantar gi klinik to check and balut takut masuk angin..Malam tadi tengok dia susah tio..sebab kaki nya berdenyut2..Sorry for him..I don't know how to say.A lot of obstacles that he need to face.Lepas satu,satu..He also cannot join the tournament in Iran soon.I don't know how can i help him..Kata2 semangat pun da tak jalan da..Today,he'l go to MSN with my parents to do an X-ray to check ada patah ke tak.Mintak2 dijauhkan la..I just hope that he'll recover soon before Grand Prix Tournament start;it might be in Feb.I don't know he read my blog or not.Whatever it is,I just want to say to him..Sabar.There must be a reason for everything that happened.Kena kuatkan semangat.Allah takkan menguji hamba-Nya melebihi tahap kemampuan kita.Ya Allah,berilah peluang for my brother untuk berjaya dan permudahkanlah jalannya.Amin...
I wish that segala duka ini pergi and am looking fwd for happiness in 2010.

p/s:Guys,am so sorry for this entry.I am also human being..Da takder tempat nak mengadu..sini je la luahan hati :)

Saturday, January 9, 2010

Syawal is recovered from his injury now

Posted by emaduel at 5:03 PM 0 comments
Jarang da aku update pasal USANA testi..Actually there is a lot of testi tapi tak sempat nak update..
We'll start with this first.Ok,to those follow my blog from start,will know how im start with USANA biz..Back then,im not interested to do biz related to MLM company..i just was looking for supplement that can cure my bro's injury. He is one of national badminton player suffered bad arm,wrist and leg injury.He had to skip a tournament in Vietnam.Even he plan to quit after long journey;15 years. That time i menggelupur nak cari any supplement that can treat his injury in short time.Because my bro not penyabar orang nye.He want to see the result if possible dan2 tu jugak.Here i attach news from TheStar Online dated 19Oct.After do some google here and there i found one interesting blog :) mrmrsimran blog which i wondering why she keep telling that USANA is the best supplement.Im not straight away believe in USANA and i do some research to know what is the USANA products,info and etc..Oh,i found out that Procosa (one of USANA supplement) an adjunctive for the treatment of osteoarthritis and it is provides glucosamine sulphate to promote optimal joint health.I am also found that USANA sponsored a lot of championship out there, even the athletes also consumed USANA supplement in their daily routine.My confidence level in USANA jump to almost 100%.I am thinking that if athlete luar pun consumed USANA means it is good for my bro also,right? So i contact MrsImran to know more about the products and start place order for my Bro..No harm to try..Now i can see that the suuplement works to him eventho not fully recovered because he stop consumed since he claimed he's ok now no need to consume anymore(hee budak yang degil Syawal ni) and he is still playing/training without rest(to give him a chance to fully recover) but at least he can play again and help his team to Final as stated in NewStraitsTime dated 31Dec09:I also sign up as a member to enjoy the member price for future purchase because im think 1 bottle of Procosa not enough for my bro(At first) but i change my mind why not try to do bis with USANA because from purchase the products i can collect the points.Some more,I have a lots of testi from my own family,friends and other customer that say thumbs up for USANA supplement which can treat a lots of disease.I will blog about it later..Need to dig my msg tru email,ym and phone :).So now,I dont want to turning back.Keep moving with USANA bisnes:) Anyone interested to try USANA products or want to follow me in USANA biz?We'll help each other to success..Just drop a comment or email me at emaduel@gmail.com

Thursday, January 7, 2010

Jom Lunch

Posted by emaduel at 12:50 PM 1 comments

Hmm sebenarnye this entry for yesterday tapi semalam busy yang teramat sampai lunch pun tak sempat nak makan..so qada' la this entry for today :) boleh kan?


Aku jarang makan kat tempat lain2 sebab aku bukan kaki jalan2 cari makan..selalunya aku akan makan tempat yang sama n makan benda yang sama..yaya..aku tau itu amat membosankan tapi ntah..aku tak suka cuba benda yang baru..buat tak sedap and tak habis ha kan da membazir...so jalan selamat makan tempat yang biasa pergi and makan benda yang biasa di makan..tapi hmm lately ni my ofice mate suka bawak jalan2 cari tempat makan..and aku kena paksa makan bnda yang lain dari yang lain..ishh tak suka la kena paksa..tapi bes sebenarnya..kalo that food sedap la..



Oh ya,semalam dalam MHI;Malaysia Hari Ini ada tanya pendapat penonton2 kat mana makanan yang sedap?And the answers soo interesting..a lots of opinion..yang kat johor makan dekat plaza angsana kalau tak silap la..yang dari terengganu lain ceritanye..pendek kate setiap negeri ada favourite food..



Last Monday,aku jalan2 kat area PJ and si driver bawak aku makan kat satu kedai ni..kate nye kedai makan ni sedap..kenyang menu nye yang unique...aku pun ok la..just give it a try..no harm right?nak tengok la betul ke ape yang dikata tu..Aku order Nasi Goreng Seafood; special menu for that day as told by waiter..teman ku makan nasi goreng ayam and minum honeydew juice..aku tak minum honeydew sebenarnye tapi terliur la..dalam air tu ada buah laici and nata de coco..bnyak gile isinye..and rasa sunggggguuh sedapp..

Kawan2 yang area kl and PJ try la kedai ni..kedai dari luar sangat la biasa2 tapi menu nye bes sangat..bukan Melayu je makan,bole tengok Chinese and Indian also..Try this:Restoran SS2 Murni..Kawan2 yang jauh tu,share la ape yang best kat tempat u ollss..kalau nak share ngan MHI kena call tapi yang ni free je..mind to share with me :)


p/s:Lunch Hour..lapa..lapa

Wednesday, January 6, 2010

Kaki Shopping!!

Posted by emaduel at 1:56 AM 2 comments
Lagi cerita last week:)

Tentuu olls pun kaki shopping macm aku jugak kan?huhu..lagi2 musim sales..yes ini la mase nye..sudah lame aku tunggu saat2 ini....

Hari ahad,isnin n selasa aku telah jalan2 untuk bershopping+watching movie+release tension(window shopping is a good therapy ye kawan2)..pls admit it..huhu..







Tak banyak pun yang aku beli..hmm jeans jeep 2 pasang,bedak MAC sbb dah habis,Hush Puppies tshirt,and heels from Nose..actually tak plan pun nak beli heels tapi heels yang sedia ada da koyak..macm tau2 je yang aku tgh bershopping and koyak betul2 depan kedai nose..ganas betul cik isma sampai heels pun da koyak..tapi tak berapa suka la heels baru ni..terlampau tinggiii...4inch babe..mane penah pakai tinggi2 ni..adui!paling tinggi pun 3 inch and it is wedges not heels..aku nak beli kasut jogging nike sebenarnye tapi da terbeli kasut nose tu terpaksa la postpone lagi jogging shoes tu..ha cakap pasal high heels ni korang pernah tak rase sakit2 kaki and pinggang?pernah tak balik dari jalan2 kaki rasa sakit?senang cerita lepas korang da tawaf mall tu 2-3 kali,then balik urmah kaki korang sakit2?ms dalam mall confirm tak rase,mase kat rumah lagi2 nak tido..perghh urat kejang2..if yes,u might have Restless Legs Sindrome..



What is Restless Legs Sindrome ni?



  • Perasaan yang tidak senang seperti sesuatu menyusup dan merayap dalam betis and sometimes kat peha.

  • Normally happens masa nak tido..

  • Pernah tengok orang tido tapi kaki bergerak2 macm kejang 2 gitu?one of the symptom

Aku ada symptom2 kat atas sampai kadang2 aku susah nak tido..it is too painful..It getting worse if sejuk..tak kira la aircond or hujan..i see this is as a big problem which my MC per year become negative sebab aku selalu MC sebab ni la..nak drive pun susah..lagi2 if long distance memang senang sakit,urat kat kaki pernah jadi bengkak..kaki cramped..atas nasihat doctor aku kena consume extra calsium...bukan aku tak minum susu,i do ok?minum susu anlene lagi but yet not enough...itu sebulan yang lepas...now no more sakit2 kaki and cramped..what i consumed?here,USANA calcium; the best supplement in the world..i consumed essential+proflavanol+calsium..semua aku check ngan doctor dulu and she said yes it is the best supplement :) Nak shopping pun senang macam ni..huhu

Interested to try?It helps to reduce the risk of osteoporosis..Drop a comment or u can email me at emaduel@gmail.com

p/s:Duit bonus da habis..semua habis kat bawang merah...uwaaa bawang merah ni..tak kasi chance langsung :(

Tuesday, January 5, 2010

Celebrate New Year @ The Woods Resort Ulu Yam

Posted by emaduel at 10:33 PM 5 comments
Guys,miss me?hehe ada ke orang yang rindu aku ni?
Here i just update apa yang da terjadi for a past week..walau da lambat aku tetap nak update..better late then never :)

Kepada sesiapa yang tahu aku celebrate new year at Ulu Yam, gathering with my classmate ex-UMP..


1 jan'10-730 am
Geng2 selatan da sampai kat Petronas Ulu Kelang..sekarang tengah tunggu geng2 pantai timur..sambil2 tu cik organizer sibuk la duk call2 kawan2 nye yang lain..update dari semua orang..

830 am
Geng2 pantai timur da sampai petronas taman melati...update yang lain skali..yang lain bole pergi sendiri..so ok la..kite gerak

900 am
Berhenti breakfast jap...then terus naik ulu yam..

1000 am
sampai destinasi..check in..buat bayaran..amek kunci chalet..and bawak barang2 ke chalet..mak aihh jauh gile chalet..merentasi 2 jambatan..naik bukit..naik anak2 tangga..perghh da lama da tak excersice ni..bile cek2 chalet..alamak tak best la...poor maintenance..tapi gamba tetap kena maintain...hehe..hmm after da check2 chalet semua..overall just ok la..sape2 yang berminat dengan ketenangan dan kehijauan,yes this is the place..siap ada pokok2 buah lagi..

Our activity start at evening with bola tampar air and polo air..bessttt...berendam dalam air yang sejuk tu sampai kejang2 kaki,ok?

Malam tu our activity start with makan dlu..semua lapa..jadi makan la dlu BBQ set(nasi+ayam+sosej+coselow and air)..then kami main teka2 sampai la larut malam..semau da tak larat..nak tido tapi before tido tu suma pakat makan supper dlu..serius lapa gile..


2 jan'10
pagi2 kul 8am aku da keluar chalet..malas sbenarnye sbab atas bukit tu sejuk sampai ke tulang sum-sum..tapi nak kena check breakfast da siap ke belum.,.o da siap la..pagi ni kami makan nasi lemak...setapp..diteruskan dengan activity menari poco2..sudah lama tak praktik suda lupa...


one thing buat aku terharu,kawan2 aku sungguh sporting untuk menari poco2 jugak..yang macho2 pun nari sama..guys,u rock!(masih tunggu gamba menari poco2 dari kawan2 tapi tak ada lagi la)..


12tghari..bersurai..before balik..jom snap pictures..

Guys,i am looking fwd to see u in 2012 as planned..masa tu mesti ramai dari kita yang da kawen kan?tak pun da ada anak..see u in 2012..



p/s:Obstacle is nothing if we stick together....
 

EmaDuel Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal