Tuesday, December 15, 2009

Sehari Sebuah Buku

Posted by emaduel at 8:12 AM
Korang suka tengok MHI;Malaysia Hari Ini?I like watching this TV programme mase nak siap2 gi kerja.Mase tgh iron baju ke leh dengar what the news for that day.It's good because aku sometimes tak sempat nak bace paper online pun err not sometimes lately macam everyday tak baca pun paper.heee..So with this MHI at least i have some ideas what's going on.As today,ada dalam paper mane ntah states that 14 years student pregnant for 8months..what??14 years..apa la nak jadi dengan dunia sekarang ni..

Ok,in MHI actually i like the combo Ally+Wardina..I dont know why but i like Wardina mostly..suke tengok tudung die..cantik2..weee and she's always inspired me and motivated..But it doesn't mean that the rest is not good..Semuanye ok..boleh menceriakan pagi hari ku..Ok back to the point.Actually aku nak bercerita pasal Sehari Sebuah Buku.Do u know that in MHI there is one segment that called Sehari Sebuah Buku?This segment will starts around 7.15am after Buletin Pagi.What i love most this segment..mm..dorang akan ceritakan what is the special of each book for them,the price and where u can get the books.So far,semua buku2 yang dorang cerita semua besh2.Ape yang aku perhatikan la..each of them has mm what eh?mm ade taste tersendiri:

Kalo Wardina-she likes buku related to children..sebab die selalu belikan buku for her children plus she's studying psikologi sekarang..(this one im not so sure).Buku yang die bawak memang sume interesting which i think mommy2 semua kena beli to attract yr children membaca dari kecik lagi :)

Ally-He likes the book which whatever page that he flipped mesti ada cerita..sebab die tak suka baca buku dari 1st page till the end.

Abby-She's more to Sastera..i think so..

Fitri-He lovesss trivia..die suka puisi2..sastera2..tapi i likes time die bagi trivia2 nye...additional knowledge..lagipun die memang suka travel..bonus to him.jauh perjalanan luas pemandangan..hee

Ok guys..gtg..bnyak lagi keje menimbun ni...

p/s:Oh Congrates to Bola Sepak Malaysia.So suprises they were qualified to Final.Good job.Keep it up guys!

5 comments on "Sehari Sebuah Buku"

Little buzz on December 15, 2009 at 9:41 AM said...

buzz pn suka segmen2 nie..tp selalu tercari cari kat ner nk dapt kn buku2 yg dia orng papar kn tu...recently tngok buku ttg wat eksperimen sains kat umah...nk dptkn rasanyer..

Isma said...

oo yang itu ader kat MPH rase nye..yang tu Fitri yang recommend kan?kalo Fitri normal kat MPH,ally kat airport,wardina kat Kinokuniya..ni yang selalunye la :)

nn on December 15, 2009 at 8:25 PM said...

bagus ni bagus ni. suka fitri tu. lagu dia buat pun sedap2. memang jiwa seni :)

AmiEr SidhQie on December 15, 2009 at 9:03 PM said...

sastera sungguh tulisan cik ema. dh bape lama tak tgk tv walaupun ada kt dlm bilik nie. byk lyn youtube je. kena berubah nie

Isma said...

tapi saya lagi suke ally la nn :D

en amier..ye kena berubah..hehehe..tgk sikit pun takpe..ehehe

 

EmaDuel Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal