Friday, December 18, 2009

Tahniah MALAYSIA!!

Posted by emaduel at 8:14 AM
Semalam,aku balik cepat semata2 nak tengok pasukan kita beraksi in Final;Malaysia vs Vietnam...sebenarnya aku tak amek port sangat tapi sebab final kan?Kena tengok ni...Bukan aku saje tapi makayah and adek2 aku yang lain pun tengok..First half game tu aku tak dapat tengok betul2 sebab nak kena anta mak aku gi kerja atas arahan ayah aku yang sungguh excited depan tv tu...nasib baik la takder goal mase tu kalo tak aku da terlepas da..then mase separuh kedua aku rase msia and vietnam makin agresif untuk menyumbatkan goal..tapi aku rasa macm vietnam je yang bnyak attack..serius..kalo la penjaga goal kita tak cekap masa tu serius aku rasa vietnam bole sumbat bnyak la..

Tp akhirnye aku tak ingat da la minit ke berapa..kiteorang da jerit2..suspen..msia ni main passing2 lagi..eeeii geram nye aku and yeah..there u make it..tapi kan goal tu bukan msia jaringkan tapi because of salah pemain vietnam kan?ah lantak la..asalkan goal..hoho..mase goal tu kiteorang menjerit and terlompat2 sama macam kalo tengok adek aku menang..melompat2..ayah aku pun sama..nak amek gambo tak bole la..sensored sebab kain ayah aku nak terlondeh..lompat yang tak hingat..haha..i miss that moment..dulu slalu kiteorang tengok sama2 and bile goal camni la..nasib baik la mak aku tak ada semalam..haha kalo tak confirm kena bebel..ape la punya anak dara..menjerit2 lompat2 macm tu..nak wat cane mak..malysia menang ni..Tapi ikut kan malaysia sbnarnye ada bnyak chance nak goal kan semalam?

Then,masa nyanyi lagu negaraku tu aku rasa ramai yang menangis kan?ke kiteorang je..bukan nak kata patriotik ke ape tapi rasa macam..yeah malaysia u make it after 20years...rasa bngga sekejap..haha..lepas abih suma ape lagi start la dengar ceramah dari en duel kite..in our life ni,nothing imposibble..suma bole kalo kite buat bersungguh2....huhu..

**Credit to The Star


Tengok la Vietnam players..kecewa gle..Pagi tadi masa tengok MHI,dorang tunjuk reaksi2 orang yang tengok bola kat sri pentas..haha ada yang tepuk dahi la..pastu ada yang macam nak bertumbuk2 la..haha sungguh kelakar..patutnye tunjuk suma tu kat Malaysia players..macm ni la reaksi Malaysian tengok korang main..harapan yang terlalu tinggi..Aku rase proud masa goal tu suma melompat2 tak hingat..ngn perempuan2 skali..harap2 la bola sepak malaysia macam dulu balik kan?eh, share la pulak macam mane perasaan korang masa tgk this match..ke korang tak tengok smalam?bershopping or watch movie perhaps?hoho..

Oh Salam Maal Hijrah...seronok la korang bercuti..aku kena keje..uwaaa...kalo berbayar takpe la jugak...ini tak..sigh..memang tak seronok keje mase orang lain cuti,ok?anyway guys,just enjoy yr weekend..daaa(bos da panggil..hehe)

5 comments on "Tahniah MALAYSIA!!"

ieda on December 19, 2009 at 2:26 PM said...

huhuhuhu tahniah malaysia
tapi akak x minat BOLA ..

Isma said...

haha..tak minat ke?
try la tgk..sonok..:)

zuwairiaiman on December 21, 2009 at 9:18 AM said...

congrat malaysia,, 1 love

abcdef on December 22, 2009 at 12:40 AM said...

aku tgk minit ke72 sbb b4 tu bz ngn keje...then sgh masjid sat doa taun baru (aku smpt lg doa spya team malaysia mng ha2)...then baru g tgk bola....nsb baik smpt tgk gol tu ho2

Isma said...

hoho...aku da siap2 solat mase gi anta mak aku keje..nasib baik sempat kan nk tgk detik2 cemas tu..haha

 

EmaDuel Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal