Thursday, January 7, 2010

Jom Lunch

Posted by emaduel at 12:50 PM

Hmm sebenarnye this entry for yesterday tapi semalam busy yang teramat sampai lunch pun tak sempat nak makan..so qada' la this entry for today :) boleh kan?


Aku jarang makan kat tempat lain2 sebab aku bukan kaki jalan2 cari makan..selalunya aku akan makan tempat yang sama n makan benda yang sama..yaya..aku tau itu amat membosankan tapi ntah..aku tak suka cuba benda yang baru..buat tak sedap and tak habis ha kan da membazir...so jalan selamat makan tempat yang biasa pergi and makan benda yang biasa di makan..tapi hmm lately ni my ofice mate suka bawak jalan2 cari tempat makan..and aku kena paksa makan bnda yang lain dari yang lain..ishh tak suka la kena paksa..tapi bes sebenarnya..kalo that food sedap la..



Oh ya,semalam dalam MHI;Malaysia Hari Ini ada tanya pendapat penonton2 kat mana makanan yang sedap?And the answers soo interesting..a lots of opinion..yang kat johor makan dekat plaza angsana kalau tak silap la..yang dari terengganu lain ceritanye..pendek kate setiap negeri ada favourite food..



Last Monday,aku jalan2 kat area PJ and si driver bawak aku makan kat satu kedai ni..kate nye kedai makan ni sedap..kenyang menu nye yang unique...aku pun ok la..just give it a try..no harm right?nak tengok la betul ke ape yang dikata tu..Aku order Nasi Goreng Seafood; special menu for that day as told by waiter..teman ku makan nasi goreng ayam and minum honeydew juice..aku tak minum honeydew sebenarnye tapi terliur la..dalam air tu ada buah laici and nata de coco..bnyak gile isinye..and rasa sunggggguuh sedapp..

Kawan2 yang area kl and PJ try la kedai ni..kedai dari luar sangat la biasa2 tapi menu nye bes sangat..bukan Melayu je makan,bole tengok Chinese and Indian also..Try this:Restoran SS2 Murni..Kawan2 yang jauh tu,share la ape yang best kat tempat u ollss..kalau nak share ngan MHI kena call tapi yang ni free je..mind to share with me :)


p/s:Lunch Hour..lapa..lapa

1 comments on "Jom Lunch"

«-°[§nºw.ªngè£]°-» on January 7, 2010 at 4:44 PM said...

dapnye.trliur.waaa T_T

 

EmaDuel Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal