Wednesday, January 6, 2010

Kaki Shopping!!

Posted by emaduel at 1:56 AM
Lagi cerita last week:)

Tentuu olls pun kaki shopping macm aku jugak kan?huhu..lagi2 musim sales..yes ini la mase nye..sudah lame aku tunggu saat2 ini....

Hari ahad,isnin n selasa aku telah jalan2 untuk bershopping+watching movie+release tension(window shopping is a good therapy ye kawan2)..pls admit it..huhu..







Tak banyak pun yang aku beli..hmm jeans jeep 2 pasang,bedak MAC sbb dah habis,Hush Puppies tshirt,and heels from Nose..actually tak plan pun nak beli heels tapi heels yang sedia ada da koyak..macm tau2 je yang aku tgh bershopping and koyak betul2 depan kedai nose..ganas betul cik isma sampai heels pun da koyak..tapi tak berapa suka la heels baru ni..terlampau tinggiii...4inch babe..mane penah pakai tinggi2 ni..adui!paling tinggi pun 3 inch and it is wedges not heels..aku nak beli kasut jogging nike sebenarnye tapi da terbeli kasut nose tu terpaksa la postpone lagi jogging shoes tu..ha cakap pasal high heels ni korang pernah tak rase sakit2 kaki and pinggang?pernah tak balik dari jalan2 kaki rasa sakit?senang cerita lepas korang da tawaf mall tu 2-3 kali,then balik urmah kaki korang sakit2?ms dalam mall confirm tak rase,mase kat rumah lagi2 nak tido..perghh urat kejang2..if yes,u might have Restless Legs Sindrome..



What is Restless Legs Sindrome ni?



  • Perasaan yang tidak senang seperti sesuatu menyusup dan merayap dalam betis and sometimes kat peha.

  • Normally happens masa nak tido..

  • Pernah tengok orang tido tapi kaki bergerak2 macm kejang 2 gitu?one of the symptom

Aku ada symptom2 kat atas sampai kadang2 aku susah nak tido..it is too painful..It getting worse if sejuk..tak kira la aircond or hujan..i see this is as a big problem which my MC per year become negative sebab aku selalu MC sebab ni la..nak drive pun susah..lagi2 if long distance memang senang sakit,urat kat kaki pernah jadi bengkak..kaki cramped..atas nasihat doctor aku kena consume extra calsium...bukan aku tak minum susu,i do ok?minum susu anlene lagi but yet not enough...itu sebulan yang lepas...now no more sakit2 kaki and cramped..what i consumed?here,USANA calcium; the best supplement in the world..i consumed essential+proflavanol+calsium..semua aku check ngan doctor dulu and she said yes it is the best supplement :) Nak shopping pun senang macam ni..huhu

Interested to try?It helps to reduce the risk of osteoporosis..Drop a comment or u can email me at emaduel@gmail.com

p/s:Duit bonus da habis..semua habis kat bawang merah...uwaaa bawang merah ni..tak kasi chance langsung :(

 

EmaDuel Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal